Kategóriák, Termékek

Red Bull

Makett mindenes

The Flying Bulls

2022 Előrendelhető

Makettek méretarány szerint

Revell makettek és kiegészítők

Revell 3D Puzzle

Zvezda makettek és kiegészítők

Airfix

Italeri makettek és kiegészítők

ChroMax

Granna társasjátékok, foglalkoztatók

Rubik

Kapcsolat

Tel: +36-20/499-2244
E-mail:   makettwebaruhaz@gmail.com
Facebook:facebook.com/makettzona
Nyitvatartás: 0-24 h

Facebook

Revell, Zvezda, Italeri

Építsd meg álmodat! – ez a cég új mottója, amihez természetesen minden segítséget megadnak. A folyamatosan megújuló és bővülő választékban találhatunk régi, klasszikus darabokat (például az 1960-as évek dereka óta a mai napig gyártják hajósorozatuk egy-egy darabját), az évfordulóknak, aktualitásoknak, kordivatnak megfelelő újdonságokat (lásd Star Wars-sorozat) könnyebben (Easy click, Build&Play) vagy nehezebben (több száz elemből) összerakható modelleket minden létező témakörben. Ugyanakkor fontos leszögezni, hogy a széles kínálat és a nagy volumenű gyártás egyáltalán nem megy a minőség rovására, sőt! Ezt jelzi, hogy temérdek Év makettje-díjat bezsebelt már a Revell, számos kategóriában.

A Zvezda névvel először a 80-as évek közepén találkozhattak a makettezők, de önállóságát csak 1990-ben nyerte el. A kissé méltánytalanul elhanyagolt keleti technikát felvonultató cég egy olyan réteget célzott meg termékeivel, amelyik nem elégszik meg az unalomig ismételt, sokadszorra megjelentetett német és amerikai harcjárművekkel és repülőgépekkel, hanem ettől egy kicsit többre vágyik. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egy aprócska kezdeményezésből a Zvezda a legnagyobb orosz gyártóvá lett, és mára már több mint 75 országban ismerik termékeit. 

Az Italeri története az 1960-as évek első felében kezdődik Bolognában. A társaság a két alapító, Giuliano Malservisi és Gian Pietro Parmeggiani szenvedélyéből született, akik gyermekkoruktól kezdve szerették a repülőgépeket és a katonai járműveket. Igényes modellalkotóként már nem elégedettek azzal, ami a piacon van, egy virágzó és dinamikus piacon, amely a fokozatos terjeszkedés folyamatában van, de úgy döntenek, hogy szenvedélyüket és a részletek keresését továbbítják mindennapi munkájuk során. A hivatalosan 1962-ben alapított vállalat első kereskedelmi neve „Italstamp”, az első, „Aliplast” márkanéven forgalomba hozott készlet az olasz Fiat G-55 vadászgép 1/72 méretarányú modellje. Körülbelül tíz év elteltével a cég kereskedelmi neve „Italaerei” lesz, majd egy kis fonetikus összehúzódás révén a végleges „Italeri” lesz. A két piros és zöld függőleges sávból, valamint a légcsavaros sík stilizált elülső emblémájából álló céglogó jelzi az erős olasz hivatást és tapasztalatot a repülőgépek nagyméretű modelljeinek gyártásában. Az Italeri működési ideje alatt megszerezte a „szupermodell”, a „Protar” és az „ESCI” formáit is.