Kategóriák, termékek:

EXKLUZÍV MAKETTEK

Red Bull

ELŐRENDELHETŐ MAKETTEK

ÚJDONSÁGAINK 2018

MAKETT ÚJDONSÁGAINK

REVELL JUNIOR KIT 2018

KIFUTÓ MAKETTEK

MAKETTEK MÉRETARÁNY SZERINT

Revell Easy Click-System

Revell TECHNIK

REVELL Makettek és Kiegészítők

ZVEZDA Makettek és Kiegészítők

EDUCA Puzzle

WELLY Fém Autó Modellek

GRANNA Társasjátékok

BRUDER Járművek, Munkagépek, Figurák, és Kiegészítők

ITALERI Makettek és Kiegészítők

LÁNYOKNAK, FIÚKNAK (2, 3, 4, 6, 8 éves kortól) AJÁNLJUK

Elérhetőségeink:

Tel: +36-20/361-4894

E-mail: 

makettwebaruhaz@gmail.com

Facebook:facebook.com/makettzona

Facebook

Revell Spitfire Mk.IIa 1:72

Revell Spitfire Mk.IIa 1:72
Revell Spitfire Mk.IIa 1:72
Revell Spitfire Mk.IIa 1:72
Revell Spitfire Mk.IIa 1:72
Revell Spitfire Mk.IIa 1:72
Revell Spitfire Mk.IIa 1:72
Revell Spitfire Mk.IIa 1:72
Szállítási idő 2-5 munkanap
Új
Értékelés:

Cikkszám: Revell:03953

A Supermarine Spitfire brit együléses vadászrepülőgép, melyet a Brit Királyi Légierő megrendelésére fejlesztettek ki. A típust a II. világháborúban nagy számban alkalmazták, majd azt követően főként a brit Nemzetközösség tagjainál állt szolgálatban, egészen az 1950-es évek végéig.

A Spitfire a legnagyobb darabszámban gyártott szövetséges vadászrepülőgép-típus volt, az egyetlen szövetséges vadászrepülőgép-típus, ami a háború kitörésekor már gyártás alatt állt és azon két gép közül az egyik, amelyet még a második világégést követően is gyártottak (a másik a Vought F4U Corsair volt, francia megrendelésre

R. J. Mitchell 1931-ben kezdte el megtervezni a Légügyi Minisztérium F7/30-as kiírására (Air Ministry Specification F7/30) a típus prototípusát, melynek a tenderkiírás szerint képesnek kellett lennie 400 km/h-s repülési sebesség elérésére, négy géppuska egyidejű hordozása mellett. Ez akkoriban nagy kihívást jelentett, hiszem ekkor még a kétfedelű repülőgépeken kívül más típusok nem repültek.

A Supermarine a Type 224-gyel nevezett a pályázatra, amely a kor színvonalának megfelelően egy nyitott pilótafülkés egyfedelű, sirályszárnyas repülőgép volt, szintén a kornak megfelelően fix futóművel felszerelve.

A gépet egy 600 LE-s (450 kW-os) soros Rolls-Royce Goshawk benzinmotor hajtotta, ahogy a tender összes többi pályamunkáját is. Első repülését 1934 februárjában hajtotta végre és csalódást keltett a fejlesztő csapatban, hiszen a Schneider-kupában tapasztalatot szerzett verseny-vízirepülőgépeiken alapuló repülőgéptől jobb teljesítményt vártak, annak „letisztított” formájú változata.

A sikertelenség nyomán, a hét pályamunka közül, 1935 tavaszán a tenderen a Gloster SS37 jelzésű pályamunkája nyert,amely végül Gloster Gladiator néven a RAF utolsó kétfedelű típussorozatát képviselte

Festést, ragasztást igénylő makett.
Ajánlott 10 éves kortól

Összeállítási rajz:

03953_-bau_spitfire_mkiia.pdf


Ár: 2 590 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!