Kategóriák, termékek:

EXKLUZÍV MAKETTEK

Red Bull

ELŐRENDELHETŐ MAKETTEK

ÚJDONSÁGAINK 2018

MAKETT ÚJDONSÁGAINK

REVELL JUNIOR KIT 2018

KIFUTÓ MAKETTEK

MAKETTEK MÉRETARÁNY SZERINT

Revell Easy Click-System

Revell TECHNIK

REVELL Makettek és Kiegészítők

ZVEZDA Makettek és Kiegészítők

EDUCA Puzzle

WELLY Fém Autó Modellek

GRANNA Társasjátékok

BRUDER Járművek, Munkagépek, Figurák, és Kiegészítők

ITALERI Makettek és Kiegészítők

LÁNYOKNAK, FIÚKNAK (2, 3, 4, 6, 8 éves kortól) AJÁNLJUK

Elérhetőségeink:

Tel: +36-20/361-4894

E-mail: 

makettwebaruhaz@gmail.com

Facebook:facebook.com/makettzona

Facebook

WW I AUSTRO-HUNGARIAN INFANTRY 1914

WW I AUSTRO-HUNGARIAN INFANTRY 1914
Szállítási idő: 2-5 munkanap
Új
Értékelés:

Cikkszám: Italeri:6528


Osztrák-Magyar Monarchia ~1914-1918. "Magyar Királyi  Honvéd Gyalogezred"

Festést ragasztást igénylő makett!

A makett adatai:

- Nehézségi foka: 2

- Méretarány: 1:35


A négyéves háború ideje alatt a Monarchia területéről összesen 9 millió katonát szereltek fel, köztük 3,4 milliót Magyarország és Horvátország területéről. A 3,4 milliós embertömegből 530 ezer esett el a harctéren, 1,4 millió sebesült meg és több mint 830 ezer esett fogságba.

A mozgósításokra jellemző, hogy az 1914-ben 12 000 fős magyar királyi csendőrség legnagyobb részét is a frontokra vezényelték.

Az is szembetűnő, hogy Magyarország, azon belül is a magyar származású katonaság jóval nagyobb veszteségarányokat szenvedett el, mint a Monarchia többi népe (hasonlóan magas halálozási ráta a Lajtán túli osztrákok között fordult elő).

Ennek oka az lehetett, hogy a magyar és az osztrák katonák motiváltabbak, képzettebbek és megbízhatóbbak voltak, mint a szeparatizmusra hajló nemzetiségek.

A Monarchia hadseregének etnikai és vallási megoszlása emellett még azzal magyarázható, hogy a mezőgazdasággal foglalkozó vidéki lakosságot nagyobb arányban mozgósították, mint a városiakat.


A Magyar Királyság az első világháborúban a központi hatalmak oldalán és az Osztrák–Magyar Monarchia részeként vett részt, nem külügyeiben független hatalomként.

Az első világháború 1914-től 1918-ig tartó hadműveletei néhány alkalommal a történelmi Magyarország területét is érintették: először az 1914-es orosz offenzíva során, és az év őszén egy rövid szerémségiszerb támadással, majd a román hadsereg 1916-os erdélyi betörésekor.

Az antant országaihoz képest csekélyebb gazdasági potenciállal rendelkező, több fronton lekötött, nemzetiségi problémákkal terhelt, a háború során egyre inkább a Német Birodalom alá rendelődő kettős monarchia az első világháború végére szétesett, átadva helyét több (önmagát nemzetállamnak minősítő, de heterogén összetételű) utódállamnak.

Ár: 5 150 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!