Kategóriák, termékek:

EXKLUZÍV MAKETTEK

Red Bull

ELŐRENDELHETŐ MAKETTEK

ÚJDONSÁGAINK 2017

GRANNA Társasjátékok

MAKETT ÚJDONSÁGAINK

KIFUTÓ MAKETTEK

MAKETTEK MÉRETARÁNY SZERINT

REVELL Makettek és Kiegészítők

ENGINO Építőjáték Modellek

ZVEZDA Makettek és Kiegészítők

WELLY Fém Autó Modellek

KLEIN TOYS játékok

BAKELIT ÓRA ÚJDONSÁGOK

BRUDER Járművek, Munkagépek, Figurák, és Kiegészítők

MODELLVASÚT

ITALERI Makettek és Kiegészítők

EGYEDI TERVEZÉSŰ BAKELIT FALIÓRÁK

BAKELITLEMEZ és rétegelt lemez FALIÓRA

LÁNYOKNAK, FIÚKNAK (2, 3, 4, 6, 8 éves kortól) AJÁNLJUK

GUNZE Festékek és Kiegészítők

CHROMAX Festékszórók és Kiegészítők

ÉKSZERTARTÓ FA, 3D PUZZLE

Elérhetőségeink:

Tel: +36-20/361-4894
Tel: +36-20/535-3307
E-mail: 

makettwebaruhaz@gmail.com

Facebook

Zvezda Russian Assault Helicopter 8MT/MI-17 HIP

Zvezda Russian Assault Helicopter 8MT/MI-17 HIP
Zvezda Russian Assault Helicopter 8MT/MI-17 HIP
Zvezda Russian Assault Helicopter 8MT/MI-17 HIP
Zvezda Russian Assault Helicopter 8MT/MI-17 HIP
Szállítási idő 2-5 munkanap
Új
Értékelés:

Cikkszám: Zvezda:7253

A MI-8 „HIP” többcélú szállító helikopter, amely alkalmas csapatok és utánpótlás szállítására, valamint nem irányított rakétáival saját csapatok közvetlen tűztámogatására. Bár szállítóhelikopterként tervezték, a hadműveleti alkalmazás során bizonyította sokoldalúságát. Ha szükséges egyaránt használható harci, kutató-mentő, vagy tüzérségi-tűzfelderítő helikopterként is.

A helikopter hagyományos, egy forgószárnyas, faroklégcsavaros elrendezésű. Forgószárnykészlete öt, faroklégcsavarja három lapátból áll. A faroklégcsavar a MI-8 típuson a faroktartó jobb oldalán, míg a MI-17 esetében a baloldalon került elhelyezésre. A faroklégcsavart a faroktartó alsó részén elhelyezkedő faroktámasz védi a földhöz ütődéstől. A helikopter kormányozhatóságának megkönnyítésére a faroktartó hátsó részén stabilizátorszárnyak találhatók.

A törzs orr-részében található a háromfős személyzet fülkéje ahol egymás mellett ül a pilóta, másodpilóta, és kicsivel hátrébb középen a fedélzeti technikus.

A két gázturbinás hajtóművet a törzs felső részére építették. A két hajtómű biztosítja a biztonságos repülést és a leszállóhely elérését az egyik hajtómű leállása esetén. A MI-8 helikoptert négy, a MI-17 típust hat függesztési ponttal láttak el. A helikopteren különböző harci technikát, lőszert és terheket lehet szállítani. A tehertér és a teherajtó méretei lehetővé teszik nagyméretű technikai eszközök és különböző fegyverek, valamint a hozzájuk tartozó lőszerek szállítását. A belső térben szállítható teher maximális súlya 4000 kg. A teherszállító helikopter MEDEVAC változatra is berendezhető betegek és sebesültek hátraszállításának céljából. Ebben az esetben a tehertérben 12 hordágy elhelyezésére van lehetőség. A hordágyak a tehertér oldalfala mellett négy csoportban, csoportonként három szinten kerülnek elhelyezésre hordágytartó oszlopok és rögzítőhevederek segítségével. A környező levegő alacsony hőmérséklete mellett hőszigetelő függönyök kerülnek felszerelésre.

A helikopter egy 150 kg terhelhetőségű csörlővel rendelkezik, amely biztosítja a nagyméretű, a tehertérben el nem helyezhető teher és élőerő függésből történő ki és berakását leszállásra alkalmatlan területek felett. Terhek szállítása külső függesztmény-rendszer segítségével is lehetséges ami lehetővé teszi 3000 kilogrammot meg nem haladó súlyú terhek szállítását külső függesztményként.

A fő üzemanyagtartályok a törzs két oldalán helyezkednek el. A tehertétben további kettő kiegészítő üzemanyagtartály beszerelésére van lehetőség.

A MI-8/17 helikoptereken nem irányított rakétafegyverzetként SZ-5K, vagy SZ-5M nem irányított rakéta került rendszeresítésre, 64 db rakéta négy darab UB-16-57-es indító blokkban a MI-8-as és 192 db rakéta hat darab UB-32-57-es indító blokkban a MI-17-es helikopteren.

Festést ragasztást igénylő makett!

Hossza: 25,5 cm

Méretarány : 1:72

Ár: 5 990 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!